lauantai 15. marraskuuta 2014

Suklaa-piparikakku

SUKLAA-PIPARIKAKKU


Resepti:

Pohja on tumma levykakkupohja kinuskikissan sivuilta. 

Pohja:

gluteeniton tumma levykakkupohja,

Taikina:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni. Anna jäähtyä. Tässä kakussa olen käyttänyt 18 cm:n irtopohjavuokaa. Ota valmiista levykakusta irtopohjavuoan kokoinen  pohja ja kostuta se esim. vedellä, johon on lisätty vaniljasokeria. Lopun levykakun voi esim. pakastaa seuraava kakkua varten.

Hyytelöainekset:

2.5 desiä Flora vispiä tai vispikermaa
200gr tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
noin 50gr. tummaa suklaata sulatettuna
noin 100gr. Fazerin jouluista piparkakkusuklaata
piparimurua
0.5 desiä kiehuvaa vettä
4 liivatetta

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaat ja sekoita ne tuorejuustoon, lisää myös sokeria. Kiehauta 0.5 desiä vettä ja sulata 4 liivatetta siihen. Sekoita liivateseos juusto-suklaaseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto ja piparimurut varovasti seoksen joukkoon. Kaada vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele kakku pipareilla, kermavaahtoruusukkeilla, suklaarouheella.. Ja herkuttele!









2 kommenttia:

  1. nam nam!! Kyllä on niin herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Ja oli kyllä ihanan jouluista ja samalla suklaista, varsinkin yön jälkeen, kun oli saanut makuuntua rauhassa.

    VastaaPoista