tiistai 30. joulukuuta 2014

Fresita-mansikkakakku


Mukavaa vuodenvaihdetta kaikille!
Päätin tänä vuonna tehdä meidän Uuden Vuoden "juhlaan" tällaisen kakun; Fresita-mansikkakakun. Fresitahan  on siis mansikkaista kuohuviiniä, joten se sopii hyvin kuplivana ja poreilevana juomana Uuden vuoden juhlintaan sekä myös kakkukiilteeseen. 

Tässäpä tulee ohje:

Pohja:

Pohjakeksinä on suklaadomino, mutta tähänhän sopii mielestäni kaikenlaiset keksit.
Suklaadominoita 150 gr
margariinia 50gr.

Täyte:

400gr mansikkajogurttia
150gr valkosuklaata
4 desiä vispikermaa
vaniljasokeria sekä sokeria maun mukaan
8 liivatetta
1 desi Fresita-kuohuviiniä tai 1 desi vettä

Kiille:

1 desi mansikkamehua

2 desiä Fresitaa

1.5 desiä hyytelösokeria

Ohje:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa dominot hienoksi. Lisää sulatettu rasva keksimurskaan. Taputtele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun 18 cm irtovuoan pohjaan. 

Sulata suklaa mikrossa ja lisää jogurtin joukkoon sula suklaa sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Mausta halutessasi sokereilla. 

Kiehauta Fresita tai pelkkä vesi kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet nesteeseen. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta kylmään noin puoleksi tunniksi. 

Kun kakku on hyytymässä, voit valmistaa kiilteen. Laita mehu ja Fresita kattilaan kiehumaan. Kun neste on kiehunut, ota kattila pois liedeltä ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta sen jälkeen uudelleen.  Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä, jotta neste alkaa hyytymään. Kun neste on hieman hyytynyttä ja jäähtynyt, voit kaataa hyytelön kakun päälle. Ja jääkaappiin vielä ainakin pariksi tunniksi. 

Koristele mielesi mukaan. Ja herkuttele!

Ihanaa tulevaa vuotta 2015! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti