SUKLAA-PIPARIKAKKU
Resepti:
Pohja on tumma levykakkupohja kinuskikissan sivuilta.
Pohja:
gluteeniton tumma levykakkupohja,
Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni. Anna jäähtyä. Tässä kakussa olen käyttänyt 18 cm:n irtopohjavuokaa. Ota valmiista levykakusta irtopohjavuoan kokoinen pohja ja kostuta se esim. vedellä, johon on lisätty vaniljasokeria. Lopun levykakun voi esim. pakastaa seuraava kakkua varten.
Hyytelöainekset:
2.5 desiä Flora vispiä tai vispikermaa
200gr tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
noin 50gr. tummaa suklaata sulatettuna
noin 100gr. Fazerin jouluista piparkakkusuklaata
piparimurua
0.5 desiä kiehuvaa vettä
4 liivatetta
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaat ja sekoita ne tuorejuustoon, lisää myös sokeria. Kiehauta 0.5 desiä vettä ja sulata 4 liivatetta siihen. Sekoita liivateseos juusto-suklaaseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto ja piparimurut varovasti seoksen joukkoon. Kaada vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele kakku pipareilla, kermavaahtoruusukkeilla, suklaarouheella.. Ja herkuttele!
nam nam!! Kyllä on niin herkullisen näköinen!
VastaaPoistaKiitoksia! Ja oli kyllä ihanan jouluista ja samalla suklaista, varsinkin yön jälkeen, kun oli saanut makuuntua rauhassa.
VastaaPoista