maanantai 3. marraskuuta 2014

Triplasuklaaleivokset


Leivospohjat:

Tällä kertaa tein leivospohjiksi perinteisen dominomurskan sekä rasvan sekoituksen. 1.5 dominopötköä murskattuna sekä rasvaa.
Painele murska tiukasti leivospohjiin ja laita pohjat joko jääkaappiin tai pakastimeen vaahtojen teon ajaksi.

Tämä ohje riittää noin 12 leivokseen.

Täytevaahdot

( perusohje on Kinuskikissan seeprakakku, olen hieman muokannut sitä. )

Valkosuklaavaahto:

200gr vaniljajogurttia
100 gr  valkosuklaata tai maun mukaan
4 liivatetta
0,5 desiä vettä 
2 desiä vispikermaa

Maitosuklaavaahto:

200gr vaniljajogurttia
100gr maitosuklaata tai oman maun mukaan
4 liivatetta
0,5 desiä vettä
2 desiä vispikermaa


Tummasuklaavaahto:

200gr vaniljajogurttia
100 gr tummaa suklaata tai maun mukaan
4 liivatetta
0,5 desiä vettä 
2 desiä vispikermaaVatkaa kerma vaahdoksi, voit vatkata kerralla koko tarvittavan kermamäärän eli 6 desiä.  Valmista ensin vaalea vaahto. Sulata valkosuklaa ja sekoita se jogurtin kanssa. Kiehauta 0.5 desiä vettä ja sulata 4 liivatetta siihen. Sekoita liivateseos jogurtti-suklaaseoksen joukkoon. Lisää kolmannes kermavaahdosta varovasti seoksen joukkoon. Kun vaalea vaahto on valmis, voit lusikoida vaahdon leivosmuottien pohjalle. Tämän jälkeen muotit laitetaan jääkaappiin, jotta seos hyytyisi. Sen jälkeen voit valmistaa maitosuklaavaahdon samalla tavalla. Kun maitosuklaavaahto on valmista, lusikoi se varovasti leivosmuotteihin. Ja laita muotit edelleen jääkaappiin hyytymään, Lopuksi tee tummasuklaavaahto samalla tavalla kuin aiemmat vaahdot. ;Kun vaahto on valmista, laita viimeinen vaahto muottiin.Tämän jälkeen laita muotit jääkaappiin useammaksi tunniksi tai mielellään yön yli. 
Irrota leivokset muoteista varovasti veitsellä pyöräyttäen. Vinkiksi leivosten irrottamiseen, että ennen kuin irrotat leiovkset muotista, käytä muotteja pieni hetki pakkasessa. Tämän jälkeen leivokset irtoavat kuin itsestään. :)Tämän jälkeen leivokset voit koristella mieleiselläsi tavalla. Itse koristelin leivokset suklaakuorrutuksella. Tämäkin ohje on Kinuskikissan sivuilta, tosin hieman taas muokkasin sitä.


Suklaakuorrute:

1 desi kermaa
65 gr tummaa suklaata, sulatettuna
65 gr maitosuklaata, sulatettuna
nokare voita

Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasulat joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lopuksi voit lisätä nokareen voita kiiltoa antamaan. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja lusikoi leivosten päälle. Anna suklaan myös hieman valua leivoksen reunojen yli. 


Ei muuta ku ihania herkkuhetkiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti