maanantai 3. marraskuuta 2014

Makiat mansikkaleivokset


Pohjat: 


Tein pohjat sulatetusta tummasta suklaasta sekä riisimuroista. Lisäsin hieman myös sulatettua margariinia, jottein pohjista tule niin kovia. 
Määriä en osaa sanoa, kun tein mututuntumalla. Mutta kun sulattaa suklaata ja vähitellen lisää muroja, niin kyllä siitä hyvä tulee. :)

Painele tiivissti leivosvuokien pohjalle riisisuklaaseos ja laita jääkaappiin kovettumaan moussen teon ajaksi.

Mansikkamousse:


200gr maustamatonta tuorejuustoa tai rahkaa tai jogurttia
sokeria sekä vaniljasokeria maun mukaan
1,5 dl mansikoita soseutettuna, mansikoitahan voi laittaa myös enemmän, jos haluaa marjaisemman version,
2 desiä kermaa vatkattuna
4 liivatelehteä
0.5 desiä kiehuvaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto/rahka sekä lisää siihen mansikkasose ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mansikka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto seokseen kevyesti käännellen. Ota leivosvuoat jääkaapista ja lisää mansikkamousse niihin. Tästä määrästä tulee noin 10 leivosta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2-4 tuntia, mieluiten yön yli.

Koristele leivokset haluamallasi tavalla. Itse tein valkosuklaakuorrutteen. Ohjeen olen napannut Kinuskikissan sivuilta. 

Valkosuklaakuorrute:

200gr valkosuklaata
0,5 desiä kermaa

Lämmitä kermaa, ei kuitenkaan kiehuvaksi, lisää kermaan sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen kylmetä hieman ennen kuin levität leivosten päälle. Voit koristella leivoksen lisäksi myös marjalla tai marengilla ym.

Ei muuta ku herkutteleen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti