keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Tuplasuklaaleivokset suklaakuorrutuksella


Pohja:

gluteeniton tumma levykakkupohja, ohje napattu Kinuskikissan sivuilta

Taikina:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni. Anna jäähtyä ja irrota leivosmuotilla ympyröitä. Voit laittaa pohjat valmiiksi leivosmuotteihin ja kostuttaa hieman esim. sokerivedellä. Tämän jälkeen voit alkaa tekemään täytteet.



Lisäys: 15.2.2015: 

toinen vaihtoehto gluteenittomalle pohjalle:

http://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-mutakakku/



Täytevaahdot

( perusohje on Kinuskikissan seeprakakku, olen hieman muokannut sitä. )

Tummasuklaavaahto:

200gr vaniljajogurttia
100 gr tummaa suklaata tai maun mukaan (Pandan suklaa on gluteeniton)
4 liivatetta
0,5 desiä vettä 
2 desiä vispikermaa

Lisäys ohjeeseen 15.2.2015

jogurtin tilalla käytin 200gr maustamatonta viola-tuorejuustoa

liivatteita laitoin vain 3


Valkosuklaavaahto:

200gr vaniljajogurttia
120 gr  valkosuklaata tai maun mukaan (Pandan suklaa on gluteeniton)
4 liivatetta
0,5 desiä vettä 
2 desiä vispikermaa



Lisäys ohjeeseen 15.2.2015

jogurtin tilalla käytin 200gr maustamatonta viola-tuorejuustoa 

liivatteita laitoin vain 3

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, voit vatkata kerralla koko tarvittavan kermamäärän eli 4 desiä.  Valmista ensin tumma vaahto. Sulata tummasuklaa ja sekoita se jogurtin kanssa. Kiehauta 0.5 desiä vettä ja sulata 4 liivatetta siihen. Sekoita liivateseos jogurtti-suklaaseoksen joukkoon. Lisää puolet kermavaahdosta varovasti seoksen joukkoon. Kun tummavaahto on valmis, voit lusikoida vaahdon leivosmuotin puoliväliin. Tämän jälkeen muotit laitetaan jääkaappiin, jotta seos hyytyisi. Sen jälkeen voit valmistaa valkosuklaavaahdon samalla tavalla. Kun valkosuklaavaahto on valmista, lusikoi se varovasti leivosmuotteihin. Ja laita muotit edelleen jääkaappiin hyytymään, useammaksi tunniksi tai mielellään yön yli. 
Irrota leivokset muoteista varovasti veitsellä pyöräyttäen.


 Tämän jälkeen leivokset voit koristella mieleiselläsi tavalla. Itse koristelin leivokset suklaakuorrutuksella. Tämäkin ohje on Kinuskikissan sivuilta, tosin hieman taas muokkasin sitä.


Suklaakuorrute:

1 desi kermaa
65 gr tummaa suklaata, sulatettuna
65 gr maitosuklaata, sulatettuna
nokare voita
Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasulat joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lopuksi voit lisätä nokareen voita kiiltoa antamaan. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja lusikoi leivosten päälle. Anna suklaan myös hieman valua leivoksen reunojen yli. Kääretorttupohjasta tulee ainakin noin 24 leivospohjaa. Täytteet riittävät noin 12 leivokseen. Pakastin loput leivospohjat seuraavaa leivontakertaa odottamaan.



Uusimmat tuplasuklaaleivokset, kuvat lisätty 15.2.2015



Koristeena käytetty suomalaisia pakastettuja puutarhavadelmia.


Ei muuta ku herkutteleen!




4 kommenttia:

  1. Näyttää herkullisilta! Lisään blogisi blogilistalleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Sepäs on kivaa, itse en osaa tätä blogia vielä niin käyttää, että osaisin listata seuraamiani blogeja, mutta harjoitellaan, harjoitellaan. :)

      Poista
  2. Mistä oot löytäny noi muotit noihin? :)

    VastaaPoista
  3. Ystäväni lahjoitti mulle nämä. Mutta ihan vasta näin esim. Stockmannilla näitä. On kyllä aivan huippuja!! Ja varsinkin tällaiselle leivoshullulle. :)

    VastaaPoista