sunnuntai 19. lokakuuta 2014

PIPARINEN LUUMUKAKKU PUOLUKKAKASTIKKEELLA

PIPARINEN LUUMUKAKKU PUOLUKKAKASTIKKEELLA




pohja:
n. 150gr. pipareita
50g margariinia

Täyte:
2 1/2 dl flora vispiä
200gr Valion Piparirahkaa sekä 200 gr. maitorahkaa
150 gr.  luumuhilloa
vaniljasokeria sekä sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
1/2 dl glögiä

Ohje:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa piparit hienoksi. Lisää sulatettu rasva. Taputtele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun 18 cm vuoan pohjaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahkat, luumuhillo, sokeri, vaniljasokeri keskenään. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna glögi kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet glögiin. Kaada glögi ohkaisena nauhana rahkaseoksen joukkoon, kokoajan sekoittaen. Kaada täyte piparipohjan päälle. Peitä foliolla ja nosta kylmään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Koristele mielesi mukaan. Itse painelin hyytyneen kakun pintaan piparimuotilla, jonka jälkeen ripottelin kaakaojauhetta koko kakun päälle. Koristelin myös tähtianiksilla sekä glögikoristeilla. 

Puolukkakastike (ohje napattu Valion sivuilta)

4dl puolukoita
n. 2,5 desiä vettä
sokeria maun mukaan
2tl maissitärkkelystä

Ohje: Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä n. 3 min. Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita puolukkamehuun ja anna kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.

Tässäpä valmis kakkupalanen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti