sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Suklaamokkakakku



SUKLAAMOKKAKAKKU






pohja:

n. 175. digestivekeksejä
50g margariinia
Täyte:
2 dl vispikermaa
2 rkl pikakahvijauhetta
200gr maitorahkaa
100gr leivontasuklaata
vaniljasokeria sekä sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
1/2 dl kahvia

Ohje:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa digestivet hienoksi. Lisää sulatettu rasva. Taputtele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun 18 cm vuoan pohjaan. Lisää kerman joukkoon pikakahvijauhe ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja lisää rahkan joukkoon sula suklaa sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kahvi kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet kahviin. Kaada kahvi ohkaisena nauhana suklaa-rahkan joukkoon, kokoajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä foliolla ja nosta kylmään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Koristele mielesi mukaan. Itse sain vihdoin ja viimein testata kauan sitten ostamaani kukkamuottia, laitoin muotin kakun päälle ja ripottelin kakun pintaan kaakaojauhetta. Ei se sen kummempaa koristelua tarvitse. :)




Tässä on tehty samaisesta kakusta leivoksia. Nami!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti