En ole todellakaan mikään täytekakkujen tekijä, enkä ainakaan osaa tehdä sieviä kakkupohjia, mutta päätin haastaa itseni ja tehdä pääsiäisen kunniaksi oikein kunnon kakun. Alun perin piti tehdä pääsiäisen naked cake (ohje on uusimmassa Maku-lehdessä), mutta koska pohja ei onnistunut, niin piti tehdä varasuunnitelma ja teinkin tällaisen Herkkukorin.
Eli tässäpä ohjeet pohjaan sekä täytteisiin. Olen tehnyt kakkuun hieman omia muutoksia.
Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl vispikermaa
250gr maustamatonta maitorahkaa
1 dl sokeria
150 gr mangosose (Piltti)
150 gr Kuningatarsosetta (Piltti)
Kostutus:
1 ½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhoita se korppujauhoilla.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan.
5. Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä.
6. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä.
7. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun sekoitellen. Anna jäähtyä hieman.
8. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahka ja sokeri kermavaahdon joukkoon.
9. Lisää liivateseos nauhana täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
10. Jaa täyte kahteen kulhoon. Sekoita toiseen osaan mangosose ja toiseen kuningatarsose.
11. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Leivinpaperoi tai kelmuta sama kakkuvuoka, jota käytit pohjan paistamisessa.
12. Kokoa kakku vuokaan: Nosta pohjalle alimmainen kakkulevy ja kostuta kevyesti vaniljamaidolla. Kaada toinen täytteistä pohjan päälle ja tasoita. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen, kostuta ja kaada toinen täyte päälle. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta.
13. Peitä kakku kelmulla tai astialla ja nosta jääkaappiin tekeytymään mieluiten seuraavaan päivään.
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 desi kaakaotomusokeria
Koristelu:
Suklaatikkuja reunoille (ostin omani Tokmannilta)
erilaisia pääsiäiskarkkeja keskelle
reunoille ruohoa, jota tein marsipaanista. (pyöritin pieniä vihreitä marsipaanipalloja, jotka puristin valkosipulipuristimella ruohon korsiksi. Olipa ihan kivaa puuhaa)
14. Vatkaa kuorrutusta varten kerma sekä kaakaotomusokeri.
15. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrutus huolettomasti pinnalle sekä kakun reunoille.
16. Koristele pääsiäiskakku juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla eli minä siis laitoin suklaatikut, ruohon sekä pääsiäiskarkit.
Ja sit ei kun herkuttelemaan!
Oikein maukasta Pääsiäistä kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti