lauantai 12. syyskuuta 2015

Puolukkamoussekakkua kinuskikiilteellä



On tullut aika juhlistaa sitä, että pääsin Oulun seudun ammattiopistoon suorittamaan elintarvikealan perustutkinnon ja toivottavasti parin vuoden päästä valmistun leipuri-kondiittoriksi. Mikäpä sen maukkaampi tapa juhlistaa syksyllä alkavaa koulunkäyntiä kuin ihana kirpsakka puolukka yhdistettynä makeaan kinuskiin. 

Tämän ohjeen olen yhdistellyt paristakin eri blogista ja hieman muunnellut. Moussen ohje on Tarun taikakakakut-blogista ja kinuskikiilteen ohje kinuskiajasuklaata-blogista.

Tässäpä tulee ohje: 

Kaurakeksipohja:
175gr kaurakeksejä
vajaa desi flora culinessea

Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon flora culinesse. Painele seos irtopohjavuoan (20cm) pohjalle tasaisesti ja laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Puolukkamousse

2 dl vispikermaa 
200 g valion vaniljatuorejuustoa
1 prk (200gr) valion vaniljarahkaa 
3 dl puolukkaa 
2 dl sokeria 
6 liivatelehteä 
0,25 desiä vettä 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka ja puolukkasose. Kiehauta 0,25 desiä vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä vahintään 2 tuntia, jonka jälkeen voit valmistaa kinuskikiilteen. 

Kinuskikiille

2 liivatelehteä
2 desiä fariinisokeria
2 desiä vispikermaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan  sekoitellen. Mutta älä kuitenkaan keitä kinuskiksi asti. Lisää pehmenneet liivatelehdet kuumaan kinuskiin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada varovasti kakun päälle. Kun kinuskikiille on hiukan jäähtynyt, koristele esim puolukoilla. Anna tämän jälkeen kakun hyytyä kylmässä vielä ainakin 1-2 tuntia, jonka jälkeen herkuttele! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti