perjantai 29. huhtikuuta 2016

Sitruuna-lakritsikakkua




Vapun kunniaksi päätin kokeilla ihan uudenlaista kakkua; yhdistin kahta lemppariani sitruunaa ja lakua. Tällaista yhdistelmää en netin syövereistä löytänyt, mutta onneksi löysin ihanan lakritsijuustokakun ohjeen ja toisaalta onneksi itseltäni löytyy täydellinen sitruunakakun ohje. Ei muuta ku tuumasta toimeen ja testaamaan!

Pohjana on vaniljakeksejä, mutta nehän voi olla mitä vaan. Tai sitten myös ohut kääretorttupohja sopii. Keksimurun sekaan voi lisätä hieman myös turkinpippurirouhetta. 

Lakritsimoussen ohje on täältä: http://ewelynin.vuodatus.net/lue/2008/08/lakritsihyydykekakku. Sitruunamousse on oma ohje, monista eri ohjeista muokattu. 

Tässäpä tulee ohje; 

Keksipohja:
 
  120gr vaniljadominoita tai vastaavaa
sopivasti flora culinessea
oman maun mukaan turkinpippurirouhetta

Murskaa keksit esim. tehosekoittimella ja sekoita joukkoon flora culinesse sekä turkinpippurirouhe. Painele seos irtopohjavuoan (18-20cm) pohjalle tasaisesti ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.

 
Lakritsimousse: 

2,5dl flora vispiä
250gr. maustamatonta tuorejuustoa
1.5dl lakritsikastiketta
4kpl kick-patukoita
4 liivatelehteä
1dl tomusokeria
vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata kick-patukat kattilassa ja sekoita ne lakritsikastikkeen joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi. Lisää joukkoon lakritsikastike, johon olet jo lisännyt sulatetut kick-patukat. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan vesi tilkkaan. Kaada liivateseos tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon.  Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. 

Sitruunamousse:
 
2,5dl flora vispiä
250gr. maustamatonta tuorejuustoa
1,5-2 desiä lemon curdia
4 liivatelehteä
1dl tomusokeria
vaniljasokeria

 Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi. Lisää tuorejuuston joukkoon lemon curd ja vatkaa tasaiseksi. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan vesi tilkkaan. Kaada liivateseos tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon.  Kaada täyte jo hyytyneen lakritsimoussen päälle ja laita vielä jääkaappiin hyytymään. 

Kiille:

0,25 dl sitruunanmehua
1,5  dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Yhdistä sitruunamehu ja vesi kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Lusikoi kiillettä varovasti hyytyneen kakun päälle ohueksi kerrokseksi. Ja anna kiilteen jähmettyä kakun päällä. Koristele mielesi mukaan. 


Ja ei muuta ku herkutteleen!

Niin ja jos tuntuu, että moussea tulee liikaa, eikä kaikki mahdu  yhteen vuokaan, voi tehdä pieniä minikakkuja:


 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti