keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Puolukkaiset luumu-piparikupit

                                                                         




Olen tehnyt useasti Ruoka Pirkan ohjeella ihania pipari-karpalopiirasia. Ohje niihin löytyy täältä; http://www.mtv.fi/teemasivut/mitatanaansyotaisiin/viikon-ruokalista/artikkeli/viikko-49-piparit-ja-pipari-karpalopiiraset/3343100. Ne on olleet niin ihanan helppoja tehdä, joten ajattelin kehitellä piparikuppeihin jonkin samantyylisen ohjeen. Ja mikäpä sen ihanampi parivaljakko kuin puolukka ja luumu. <3 Tässäpä tämä ohje tulee:


            PUOLUKKAISET LUUMU-PIPARIKUPIT (12kpl)

 

Piparikupit:

250gr piparitaikinaa
 
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä omatekemää taikinaa. Voitele muffinipellin syvennykset huolellisesti ja nosta pelti kylmään.  Jaa taikina 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman.
Painele taikinapalat voidellun 12 kappaleen muffinipellin syvennyksiin siten, että taikina ylettyy kolojen yläreunaan asti. Nosta pohjat hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Ennen kuin laitat muffinipellin uuniin, laita pienet palat leivinpaperia kuppien pohjalle ja vaikka herneitä painoksi. Pysyvät kupit muodossaan paiston ajan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia. Pohjat saavat olla vielä pehmeät, kun otat ne uunista.   Anna pohjien jäähtyä  ennen irrottamista.
 

Luumutäyte: 

3 rkl luumumarmeladia tai oman maun mukaan
200gr vaniljarahkaa tai maustamatonta rahkaa
2dl vispikermaa
sokeria maun mukaan

Laita kaikki ainekset kulhoon (kerma vispaamattomana) ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, että täyte on tarpeeksi jämäkkää, jotta sitä voi helposti pursottaa.

Puolukkamelba tai -kastike

150gr puolukoita
1dl sokeria

Kuumenna puolukoita ja sokeria vähän aikaa kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Puserra puolukkasose siivilän läpi. Lisää vielä tarvittaessa sokeria.

Piparikuppien kokoaminen:

Kun piparikupit ovat jäähtyneet, voit hieman kostuttaa niitä vedellä. Itse en kostuttanut, joten ne jäivät päältä hieman kovaksi, mutta sisältä olivat kuitenkin pehmeät. Ja saattaahan ne myös jääkaapissa ollessaan myös hieman pehmetä.  Laita luumutäytettä pursotinpussiin ja pursota sitä piparikuppeihin. Lopuksi voit valella puolukkakastiketta piparikuppien päälle ja lisätä myös puolukoita.

                                           Ah, niin helppoa ja herkullista! 


                                                                  




                                                                

                                                       Ja ei muuta ku herkutteleen!
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti